среда, 12. септембар 2012.

Aktivnosti u Drugoj sezoni (septembar-decembar 2012.) projekta Kustosiranje / About and around curating



Aktivnosti druge sezone (septembar- do kraja 2012.) projekta Kustosiranje/ About and around curating

Tokom druge sezone predvideli smo sledeće grupe aktivnosti:
  • Učestvovanje, kao prateći program na 53. Oktobarskom salonu ( http://www.oktobarskisalon.org/53). Svake subote od 18h, uz dodatne aktivnosti i drugim danima (razgovori sa umetnicima i kustosima, vođenja kroz izložbu). Ovogodišnji Salon traje od 22.09. do 03.11.2012. Detaljan program naših aktivnosti ćemo naknadno da objavimo, kao i najave i preglede uoči i nakon svakog pojedinačnog dešavanja.
  • Akademski kurs u saradnji sa beogradskim fakultetima Likovnih umetnosti i Arhitekture Univerziteta u Beogradu, po pozivima Mr Radoša Antonijevića i docenta Miodraga Mladenovića. Predviđeno je da kurs traje dva semestra i, pored studenata pomenutih fakulteta, grupi će da se pridruže i akademci sa Odeljenja za Istoriju umetnosti. Teme ovog kursa su vezane za tehnologiju prireme umetničkog projekta, po etapama. Na kraju drugog semestra, studenti će, po mešovitim grupama da predstave svoje radove na zajedničkoj izložbi u junu 2013. O terminu početka kursa i prijavama za zainteresovane studente ćemo uskoro da vas više obavestimo.
  • Session Kustosiranje/ About and around curating svake dve nedelje, u različitim beogradskim institucijama kulture, javan i otvoren za sve zainteresovane, kao i do sada:  http://kustosiranje.blogspot.com/2012/09/najava-nove-sezone-kustosiranja.html
  • Predstavljanje projekta Kustosiranje/ About and around curating po regionalnim centrima Srbije.
  • Gostovanje na 31. Salonu mladih u Zagrebu 14. i 15.09.2012. (http://www.hdlu.hr/)

Нема коментара:

Постави коментар